TEATTERIRYHMÄ KIMARA RY

 

YLEISTÄ | HALLITUS | TOIMINTA

 

OLIMME AKTIIVISIA MYÖS VUONNA 2018!

 

Kimara huomioi esityksissään merkkivuodet ja ajankohtaiset kulttuuritapahtumat:

* Zachris Topeliuksen syntymän 200-vuotisjuhlavuotta juhlistimme "Koivu ja tähti - Topeliuksen satuja, runoja, lauluja" -esityksellä.

* Eeva Kilven 90-vuotisjuhlaa vietettiin keväällä. Eila Tuomaisen dramatisoima ja ohjaama sekä Leena-Kaisa Kiviojan esittämä pienoisnäytelmä "Perusihmisyyttä?" on edelleen tilattavissa Leena-Kaisa Kiviojalta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

* Toisen kerran järjestetyssä Kotkan yössä Kimara esiintyi sekä Ravintola Vaustin kulttuurikahvilassa että Vanhan paloaseman taidenäyttelyn kylkiäisenä.

* Kotkalaisen kirjallisuuden päivää vietimme 10.9.2018, ja siihen liittyi Timo Pusan tuotantoon pohjautuva esitys Suut silmät elämää täynnä.

* Uusia kotkalaisia runoilijoita nostettiin esille. Uutta kotkalaista runoa -illassa esiteltiin Ulla Arosen, Mikko Haaksluodon, Olavi Heinon, Maija Hevossaaren ja Jaakko Raittilan runotuotantoa.

* Äitienpäivään liittyi kimaralaisten koulutustyö, runo- ja lauluohjelma "Kaikki äidit matkustavat ykkösluokassa". Kouluttajana ja esityksen ohjaajana toimi Thomas Pryke.

 

Teatteriryhmä Kimara toimii aktiivisesti yhteistyössä erilaisten kulttuuritoimijoiden ja yhdistysten kanssa:

Kotkan kirjastolaitos, Kotkan kaupunki, Lasten kulttuurikeskus LAKU, Kotkan Pelastakaa Lapset ry, Etelä-Kymen näkövammaiset ry, Kotkan selkäyhdistys ry, Karhulan Karjalaiset, Viihdekuoro Hyvän Tuulen laulajat ry, Etelä-Kymenlaakson Kalevalaiset Naiset ry. 

Kimara toimii ja harjoittelee pääosin Nelosteatterilla (Satamakatu 4). Kimara on Nelosteatterin toimijoiden muodostaman talotoimikunnan jäsen. Yhteistyössä kaupungin kulttuuritoimen kanssa talotoimikunta tekee taloa tunnetuksi ja järjestää erilaisia esityksiä ja toimintoja. Näkyvin tapahtuma on Nelosfestari, joka juhli 10. kertaansa maaliskuun alussa 2019.

 

MEISTÄ JA MONIPUOLISUUDSTAMME TYKÄTÄÄN!

 

Teatteriryhmä Kimaran toiminta on saanut kiitosta ohjelmiston monipuolisuudesta ja eri ikäkausien huomioimisesta. Kimara on ollut aktiivinen ja ennakkoluuloton mukaan lähtijä erilaisten kulttuuritapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa (mm. Nelosfestari, Kotkan yö, Kotkalaisen kirjallisuuden päivä). Kimara on ollut halukas yhteistyöhön erilaisten yhdistysten ja toimijoiden kanssa, mistä myöskin eri tilaisuuksissa tavoittamamme yleisömäärä (n. 2800) kertoo.

Tilaisuuksiemme pääsymaksuttomuus on arvostettua matalan kynnyksen kulttuuritoimintaa ja on osaltaan laajentanut yleisöpohjaamme.

 Kimara haluaa jatkossakin toimia Lassi Nummen runonsäkeen periaatteen mukaan:

Sinä olet, minä olen, me olemme olemassa toisillemme.” 

 

MITÄ KAIKKEA KIINNOSTAVAA TEEMME VUONNA 2019?

 

Kotkan kaupunki vietti helmikuussa ystävänpäiväviikolla Rakkausviikkoa. Kimara osallistui teemaviikkoon 12.2. esiintymällä Pasaatissa Coffee House -kahvilassa sekä 14.2. Karhulan kirjaston Ystävänpäiväiltamissa.

Kalevalan päivän kunniaksi 28.2.2019 Nelosteatterin talotoimikunta, Teatteriryhmä Kimara ja Etelä-Kymenlaakson Kalevalaiset Naiset järjestivät yhteisvoimin Kalevalaisen iltapuhteen otsikolla "Haastellaan yhes". Saimme kuulla mm. Terttu Ravin karjalaisia runoja, Heikki Rytkölän selvityksen Lönnrotin vaimosta Maria Piponiuksesta, Minna Raskisen Ja hänen kahden oppilaansa kanteleensoittoa sekä Kimaran kuvaelman Kalevalaisista häistä.

Kimara jatkaa aktiivista yhteistyötään Nelosteatterin talotoimikunnassa. Nelosfestari 8. - 9. 3. 2019 oli menestys niin ohjelmallisesti kuin yleisömäärältään. Tapahtuman esityksistä nautti n. 500 hengen yleisö. Uutena toimintamuotona kokeilimme vierailuesityksen tuottamista Nelosteatterille. Alkavaa muistisairautta käsittelevä Tuula-Liina Variksen tekstiin perustuva näytelmä ALUE Orimattilan Teatterin esityksenä täytti Nelosteatterin salin kiitollisesta yleisöstä. Näytelmän oheistapahtumana oli yhteistyössä Kotkan Seudun Muistiyhdistyksen ja Muistiliiton kanssa järjestetty keskustelutilaisuus niin näytelmästä kuin yleensä tärkeistä muistisairauteen liittyvistä asioista.

Kimaralaiset ovat talkoilemassa pe 12.4. klo 18.30/19.00 järjestettävää Tanssin iltaa, jossa saamme nauttia flamencon ja itämaisen tanssin rytmeistä ja väreistä.

Seuraava Kimaran oma ensi-iltaesitys on "Toukokuun ensimmäinen" -runo- ja laulukokonaisuus, jonka sisältö perustuu Martti Pentin käsikirjoitukseen. Sitä on muokattu yhdessä työryhmän keskusteluissa. Esityksen ohjaa Thomas Pryke. Su 28.4. klo 15 Nelosteatterilla kuullaan runoja ja lauluja työstä, työn tekijöistä, ihmisyydestä, toivosta ja keväästä. Esitykseen on vapaa pääsy.

Kesällä Kimara toteuttaa kiertue-esityksenä ja yhteistyössä paikallisen kyläyhdistyksen kanssa "Runon ja suven Saaramaa" -tapahtuman Eino Leinon, runon ja suven päivänä la 6.7.2019 klo 14 - 20. Paikkana on Kouvolan Saaramaan perinteikäs VPK:n talo (Kelkantie 5). Tapahtuma on myös osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Ohjelma on luettavissa sivuilla www.kymenlaaksonyt.fi ja www.kulttuuriymparistomme.fi .

Heinäkuun helteillä olemme mukana järjestämässä uutta tapahtumaa Nelosteatterille. "Nelospihan kulttuurihavinat" järjestetään 20. - 21.7.2019 intiiminä meripäiväkenraalina.

Syksyllä Kimara juhlii Reijo Paukkua runoilijana, Lauri Pohjanpään syntymän 130-vuotisjuhlavuotta, talvisodan syttymisen 80-vuotistunnelmia ja vuoden lopuksi perinteistä Joulukimaraa.

Nelosteatteri 2019