Tapahtumainfo

HYVÄT KYMENLAAKSOLAISET KULTTUURITOIMIJAT!

Nelosteatteri (Satamakatu 4 48100 Kotka) on harrastajateatteritalo, jossa toimii useita kotkalaisia harrastajateatteriryhmiä. Nelosteatteri on keltainen, idyllinen vanha puutalo, jossa on 100-neliöinen teatterisali, johon lavasteratkaisuista riippuen mahtuu n. 50-100 katsojaa. Teatterisalin näyttämö on kokoa 5x3,90m (lev./syvyys), näyttämön sivutilat mukaan lukien 8x5 m (lev./syvyys) Näyttämöä voi toki laajentaa tai kokonaan siirtää salin puolelle, jolloin tilaratkaisuun saadaan intiimimpää otetta. Talossa on myös kahviotila ja siihen liitettynä pieni keittiö sekä erikokoisia huoneita, joita voi käyttää mm. pukutiloina. Tällä hetkellä suurin osa huoneista on vuokrattu ulkopuolisille.

Nelosteatteri on Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden ylläpitämä talo. Nelosteatterin talotoimikunta on teatterilaisten yhteisö, joka järjestää taloon teatteriesityksiä, klubi-iltoja, konsertteja sekä muita tapahtumia, mm. Nelosfestaria. Nelosteatterin talotoimikuntaan kuuluvat tällä hetkellä Teatteri Kaari, Teatteriryhmä Kimara ry, Kaakon Musiikkiteatteri ry sekä Fyysinen Teatteri Vinha Massa.

Vuoden 2019 Nelosfestari – 10. kerta - oli menestys: n. 500 kävijää ja esiintyjiä kaikkiaan n. 100. Esiintyjäryhmiä tai yksittäisiä esiintyjiä saimme aina Kouvolasta saakka.

Ja jälleen kerran NELOSFESTARI palaa – nyt jo 11. kerran – mutta uudistetussa muodossa!

NELOSFESTARI perjantaina 6.3.2020 ja

NELOSEN KULTTUURIHAVINAT lauantaina  18.7.2020

Tapahtumien teemana on edelleen TEATTERIN, MUSIIKIN ja TANSSIN LUMO.

Nelosteatterin talotoimikunta hakee tapahtumiin Kymenlaaksosta eri harrastajateattereista ja –ryhmistä mahdollisimman erilaisia, jopa uusia uria avaavia musiikki-, tanssi- ja teatteriesityksiä.

Koska 2020 kokeilemme Nelosfestarilla vain perjantai-iltaan (klo 17 – 22) rajattua ohjelmaa, toivomme mukaan valikoituvien esitysten olevan kestoltaan napakoita, korkeintaan 15 min:n pituisia. Yhden illan festarikokeilulla pyrimme luomaan yleisöystävällisen, iloisen ja yhdellä istumalla sulateltavan kulttuurikatselmuksen.

Mutta jatkoa seuraa!

Kesällä 2019 loimme festarihenkisen uuden tapahtuman (NELOSPIHAN KULTTUURIHAVINAT), joka hyödynsi Nelosteatterin intiimiä pihaa yleisön ja kulttuurin harrastajien kohtaamispaikkana. Viikonloppuna 20. – 21.7.2019 järjestetty tapahtumakokonaisuus onnistui mielestämme jatkamiseen kannustavan hyvin. Sää, yleisön viihtyminen ja esiintyjien määrä suosivat Nelospihan vaahteroiden varjossa järjestettyä kokeiluamme.

Järjestämme Nelosfestarin rinnalle Nelosen Kulttuurihavinat uudelleen lauantaina 18.7. 2020, myös yksipäiväisenä tapahtumana, ja hyödynnämme esitysten luonteen – ja sään - huomioiden sekä Nelosteatterin salia että piha-aluetta.

Huomioitavaa:

Nelosteatterissa on käytössä valo- ja äänikalustoa, joista kannattaa neuvotella tekniikan ihmisten kanssa. Jokainen ryhmä tuo mahdolliset lavasteet paikalle, mutta on mahdollista neuvotella pienimuotoisten lavasteiden (mm. pöydät ja tuolit) sekä tarpeiston saannista paikan päältä. Nelosteatterissa on myös mahdollista saada tekninen henkilö avustamaan esityksen ajotilannetta mutta siitä pitää neuvotella talotoimikunnan kanssa ajoissa.

Nelosteatterin salissa on piano. Muut instrumentit ja äänentoistovälineet kunkin ryhmän on tuotava itse paikalle.

Nelosteatterissa on myös kahvio koko festarin ajan.

Nelosteatterin talotoimikunta ei maksa esiintyjille palkkioita. Kotkan kaupungilta saamamme avustuksen suuruudesta riippuen neuvottelemme pitkien matkojen päästä (esim. Kouvolasta tai Kuusankoskelta)tulevien ryhmien kanssa matkakorvauksien maksusta. Jokaisesta matkakorvauksesta neuvottelemme erikseen.

Tässä on teille loistava tilaisuus laajentaa yleisöpohjaa ja tarjota kotkalaisille ja kymenlaaksolaisille katsojille teatterin, musiikin ja tanssin lumoa. Teatteriryhmille festarimme tarjoavat hyvän mahdollisuuden mainostaa ohjelmistossa jo olevaa tai tulevaa esitystä.

HUOM!

Otamme heti vastaan ohjelmistoideoitanne, mutta Nelosfestari-esitysten tietojen pitää olla sähköisesti perillä viimeistään  31.1.2020 sähköpostiosoitteessa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (Jyrki Koskimies).

Myös kesän Nelosen kulttuurihavinoihin voi ilmoittautua samalla ennakkoon 31.1.2020 mennessä Esko Junkkarille (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Lopulliset varmistetut ja uudet ilmoittautumiset kulttuurihavinoihin toukokuun loppuun mennessä Esko Junkkarille.

Festareista SAA laittaa tietoa eteenpäin muuallekin, jos tiedätte esiintyjäryhmiä, joista talotoimikunta ei ole kuullut.

Nelosfestari on yleisökommenttien perusteella tunnelmallinen ja kodikas kulttuuritapahtuma, jossa saa nauttia taidokkaista esiintyjäryhmistä. Nelosfestari ja Kulkttuurihavinat ovat pääsymaksuttomia tilaisuuksia.

TEHDÄÄN YHDESSÄ IKIMUISTOINEN KAHDEN FESTARIN KOKONAISUUS, JONKA KOKO KYMENLAAKSO MUISTAA!

Lisätietoa antavat mielellään talotoimikunnan jäsenet Jyrki Koskimies puh. 050-5977324 sekä Esko Junkkari puh. 050-3406506.

Nelosteatteri 2019