Nelospihan Kulttuurihavinat

 Ilmoittautuminen suljettu
 
0
Kategoria
Nelosteatteri
Päivä
2022-08-06 17:00
Tapahtumapaikka
Nelosteatteri, Kotka
Puhelin
+358503406506
Sähköposti
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Liite

NELOSPIHAN KULTTUURIHAVINAT -TAPAHTUMA  KUTSUU JÄLLEEN VIIHTYMÄÄN JA NAUTTIMAAN PAIKALLISTEN TOIMIJOIDEN ESITYKSISTÄ!

Kulttuurihavinat juliste2022 pien 10

HUOM! JOS LAUANTAINA SÄÄ KIUKUTTELEE, ESITYKSET SISÄTILOISSA - SIIS LÄMPIMÄSTI TERVETULOA SÄÄLLÄ KUIN SÄÄLLÄ!

Ohjelma

17 – 18       Ehkä haaveilen vaan

                    Harri ”Haaze” Setälän runoja

                    Mukana muusikot Juho Roslakka, Teemu Seppälä, Juha-Pekka Putkonen ja Sirkku Mantere

                    Teatteriryhmä Kimaran lausujat Päivi Ilvonen, Esko Junkkari, Hanna-Kaisa Kervinen, Marianne Mikola, Hanna Puhakka,                      Jaana Reinikainen, Heini Salopelto ja Viola Toikka

Ehkä haaveilen vaan ryhmä

Teatteriryhmä Kimaran yhtenä tavoitteena on nostaa alueen omia kirjoittajia esiin. Havinoiden runoilijavieraaksi olemme saaneet musiikkipedagogina tunnetun Harri Setälän, jolta viime syksynä ilmestyi esikoisteos Ehkä haaveilen vaan. Aiemminkin laulujen sanoituksia kirjoittanut Setälä halusi avautua tunteistaan ja ajatuksistaan ja alkoi julkaista runotekstejä facebookissa runo päivässä –periaatteella.

Harri Haaze Setälä pien 40

Setälän kanssa yhteistyössä Kimara on rakentanut noin tunnin mittaisen runoesityksen, jota maustavat  viiteen runoon tehdyt sävellykset. Laulujen ”Ikävä korvaan kuiskii” ja ”Iloo on” esittäjinä ovat muusikot Juho Roslakka (kitara) ja Teemu Seppälä (laulu); Roslakka on yhdessä Setälän kanssa säveltänyt ja muokannut sanoituksen ”Haazen”  runotekstien pohjalta.

Juha-Pekka Putkonen (laulu, kitara) ja Sirkku Mantere (viulu) esittävät kolme Minna Miettisen Setälän runoihin säveltämää laulua. Miettinen voitti äskettäin Kiuruveden Iskelmäviikon Suomalainen Iskelmä –sävellyskilpailun, johon osallistui kaikkiaan 140 sävellystä.

18 – 19       Surutarha –yhtyeen konserttituokio

                    Johanna Heimonen, laulu; Mikko Mannonen, cajon; Sirkku Mantere, viulu, alttoviulu; Petja Nuotio, basso, koskettimet;                         Juha-Pekka Putkonen, kitara, laulu, huuliharppu

Surutarha keikalla pien 70

Pari vuotta toiminut Surutarha –yhtye soittaa ja laulaa omanlaistaan kansanmusiikkia, jossa perinteisestä poljennosta poiketen on hieman modernimpi popahtava sävynsä. Surutarha –nimen tehtävänä on kuvata yhtyeen laulujen melankolista virettä, vaikkei iloakaan ole unohdettu. Yhtyeen perustajina ovat Mikko Mannonen (cajon) ja Petja Nuotio (basso, koskettimet), jotka myös ovat esitettävien kappaleiden säveltäjiä ja sanoittajia. Muut yhtyeen muusikot ovat Johanna Heimonen (laulu), Sirkku Mantere (viulu, alttoviulu) ja Juha-Pekka Putkonen (kitara, huuliharppu, laulu). Maaliskuun lopulla yhtye julkaisi ensilevynsä Surutarha, jota on myynnissä Kulttuurihavinat –tapahtumassakin.

 

19 – 19.30 Väliaika

19.30 – 20  Viihdekuoro Stemmarit

                      johto ja säestys  Antti Koivisto

Kuoro on perustettu vuonna 2006. 10-vuotiskokoonpanossa 30 laulajaa, tällä hetkellä n. 20. Laulamme pääasiassa ikivihreitä sävelmiä aekä viihdemusiikkia neliäänisesti.

Stemmarit 1 pien 30

Kulttuurihavinoiden konsertin ohjelma:

 • Nuoruus on seikkailu
 • Poika varjoisalta kujalta
 • Katupoikien laulu
 • Mustalaisviulu
 • Liian vähän aikaa
 • Tyttö metsässä
 • Marina
 • Laulu
 • Hetki lyö
 • Kuinka rakkaus alkoi
 • Muistojen bulevardi
 • Viivy vielä hetki
 • Lapin kesä

20  – 20.30 Sanoja Kotkasta ja merestä

                      Juha Vainion ja Veikko Lavin lauluja, Timo Pusan runoja

                      laulut Hanne-Irmeli Tentke, Teija Lempinen ja Kauko Sepponen sekä Iiro Lempinen ja Matti Hämäläinen

                      Timo Pusan runot Heini Salopelto, Viola Toikka, Esko Junkkari

 

Havinat päättävään Sanoja Kotkasta ja merestä –esitykseen on koottu runoja ja lauluja Kotkan legendaaristen kuvaajien Vainion, Lavin ja Pusan tuotannosta. Koosteella Kimara kunnioittaa näitä upeita taiteilijoita, jotka hienosti töillään osoittivat rakkauttaan kotikaupunkiaan kohtaan.

Teatteriryhmä Kimaran tutuilla yhteistyökumppaneilla vahvistettu ryhmä heittäytyy Juha Vainion ja Veikko Lavin laulujen tarinoihin: Hanne-Irmeli Tentke ja Teija Lempinen esittävät Kauko Sepposen säestämänä yksin tai duona Junnun laulut Ääretön aava ympärilläin, Katson autiota hiekkarantaa (säv. Veikko Samuli) ja Me teimme sen (säv. Veikko Samuli) sekä Veikko Lavin tarinan Konttoriorja. Iiro Lempinen ja Matti Hämäläinen ovat valinneet Lavin tuotannosta laulun Ota löysin rantein sekä Junnun tunnelmoinnin Kaunissaari (säv. Reijo Lehtovirta). Lisäksi duo Lempinen – Hämäläinen esittävät Lempisen oman laulun Lehmäsaaren palmun alla.

Heini Salopelto, Viola Toikka ja Esko Junkkari kulkevat em. laulujen lomassa kulkurirunoilija Timo Pusan matkassa Kotkan yksinäisillä kaduilla tai hylätyn laiturin reunalla, väliin torilla pulujen seurassa, puskemassa ainaista tuulta päin tai kokemassa yksinäisyyttä maailman merillä, äidin kaipuuta jalkapallo-ottelussa tai runoilijan alakuloa kapakkaillan jälkeen – kuitenkaan unohtamatta rakkautta ja kotikaupunkia: Parasta ovat lähdöt ja paluut.

Kuva Teija ja Hanne Irmeli Katariinassa 1 pien 30

Hanne-Irmeli Tentke ja Teija Lempinen tulkitsevat Junnun ja Lavin lauluja

                      Kimaran meripäiväryhmä 1 pien 10

Kuvassa Matti Hämäläinen, Esko Junkkari, Heini Salopelto, Iiro Lempinen ja Viola Toikka

 
 

Kaikki päivät

 • 2022-08-06 17:00

Ilmoittautuneet

 Ei ilmoittautuneita 
Nelosteatteri 2019