Veikko Sinisalo -kilpailu nuorille lausujille

Kategoria
Nelosteatteri
Seuraava päivä
2020-10-31 14:00
Tapahtumapaikka
Nelosteatteri, Kotka
Puhelin
+358503406506
Sähköposti
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Liite

Tervetuloa Nelosteatterille runon ja lausunnan juhlaan!

Veikko Sinisalon stipendirahasto, Suomen Lausujain Liitto ja Kajaanin Runoviikko järjestävät 16. Veikko Sinisalo-kilpailun. Kilpailu on avoin lausujille, jotka vuoden 2020 loppuun mennessä ovat täyttäneet enintään 30 ja vähintään 18 vuotta.

Alkukilpailu järjestetään Nelosteatterin tiloissa 31.10 – 1.11.2020 (Satamakatu 4, 48100 Kotka,  www.nelosteatteri.fi) Järjestelyistä vastaa Suomen Lausujain Liitto yhdessä Kotkan kaupungin ja Teatteriryhmä Kimaran/Nelosteatterin talotoimikunnan kanssa. Kotkan kaupunki tukee tapahtumaa taloudellisesti sekä luovuttamalla Nelosteatterin tilat korvauksetta kilpailun käyttöön.

Lauantaina 31.10.  seitsemän kilpailijaa esiintyvät klo 14 - n. klo 18.30. Välillä pidetään virkistystaukoja.

Sunnuntaina 1.11. seitsemän kilpailijan esitykset kuullaan klo 12 - n. klo 15.40, välissä yksi pidempi tauko. Raadin tulokset kuullaan samana päivänä myöhemmin.

Pääsymaksu kumpanakin kilpailupäivänä on 10 e. Ostaessasi yhteislipun molempiin päiviin, saat lipun hintaan 15 e.

Alkukilpailun raatilaisina toimivat Kajaanin runoviikon johtaja, näyttelijä Kati Outinen, Suomen Lausujain Liiton puheenjohtaja, näyttelijä Eero Ojala ja Kotkan kaupunginteatterin johtaja MIko Jaakkola.

Kilpailupäivien juontajana toimii Nuori lausuja –kilpailujen todellinen konkari, näyttelijä Jussi Lankoski, itsekin Vuoden nuori lausuja vuodelta 2016. Hän on seurannut vuosien 2016 ja 2018 kilpailuissa niin alkukilpailujen kuin finaalien kaikki kilpailuesitykset. Juonto on siis osaavissa käsissä!

Kilpailun virallisena suojelijana on näyttelijä Seela Sella, jonka tervehdys kuullaan ensimmäisen kilpailupäivän avauksessa.

Loppukilpailun palkintona on Veikko Sinisalon stipendirahaston myöntämä 4000 euron apuraha. Lisäksi voittajalta tilataan esitys vuoden 2022 Kajaanin Runoviikolle.

Kotkan alkukilpailuun ilmoittautui alun perin upeasti 20 nuorta lausujaa – kilpailuhan piti toteuttaa jo viime maaliskuussa. Koronapandemia sekoitti suunnitelmat – ja valitettavasti vieläkin elämme koronan ehdoilla. Kilpailun siirtymisen vuoksi monen ilmoittautuneen suunnitelmat ja aikataulut ovat menneet uusiksi. Tähän syksyn karsintaan on tulossa 14 lausujaa, seitsemän kumpanakin kilpailupäivänä.

Kilpailussa nuoret lausuvat 20 minuutin esityksen, joka koostuu heidän itse valitsemastaan runoudesta tai muusta tekstimateriaalista. Esitysaikaan tulee lisäksi sisältyä kaksi järjestäjien valitsemaa runoa, yksi perinteinen runo ja yksi nykyruno. 

Veikko Sinisalo -kilpailun taustaa

Veikko Sinisalo (1926-2003) muistetaan taiteilijana, kulttuurihahmona ja yhteiskunnan toimijana. Kun hänen nimensä mainitaan, tulevat monelle mieleen myös elokuvaroolit Sven Tuuva, alikersantti Lahtinen Tuntemattomasta sotilaasta ja Täällä Pohjantähden alla -teoksen Laurilan Anttoo.

Veikko Sinisalo oli lisäksi tunnettu monologeistaan. Hän tulkitsi suurta joukkoa suomalaisia kirjailijoita, kuten Aleksis Kiveä, Eino Leinoa, Lauri Viitaa ja Väinö Linnaa. Hänelle on annettu tunnustusta monipuolisesta ja kokonaisvaltaisesta kulttuurin esiin tuomisesta.

Huom! Yleisömme ja kilpailijoiden hyvinvoinnin turvaamiseksi noudatamme viranomaisten koronamääräyksiä. Edellytämme maskien käyttöä Nelosteatterin tiloissa. Tuolien väljän sijoittelun vuoksi voimme ottaa saliin 36 kuulijaa.

 
 

Kaikki päivät

  • 2020-11-01 12:00
  • 2020-10-31 14:00

Ilmoittautuneet

 Ei ilmoittautuneita 
Nelosteatteri 2019