Veikko Sinisalo -kilpailu nuorille lausujille 2020, valtakunnallinen alkukilpailu

 Ilmoittautuminen suljettu
 
0
Kategoria
Nelosteatteri
Päivä
2020-03-28 00:00 - 2020-03-29 00:00
Tapahtumapaikka
Nelosteatteri - Kotka
Puhelin
0503406506
Sähköposti
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Liite

muraali 1

(Helen Burin v. 2018 taiteilema muraali Nelosteatterin länsiseinässä on hyvä maamerkki Nelosteatterille.)

Veikko Sinisalo -kilpailu nuorille lausujille

KORONAVIRUSEPIDEMIAN VUOKSI NELOSTEATTERIN TILAISUUDET KEVÄÄN OSALTA ON PERUUTETTU TAI SIIRRETTY UUTEEN AJANKOHTAAN. SIKSI MYÖS vEIKKO SINISALO -KILPAILUN KOHDALLA ON JOUDUTTU TEKEMÄÄN SIIRTOPÄÄTÖS:

Veikko Sinisalo -stipendirahasto ja Suomen Lausujain Liitto ovat päättäneet siirtää alkukarsinnan kesäkuun alkuun (mikäli koronaepidemia saadaan kuriin). Tapahtuman uutta tulemista Kotkassa /Nelosteatterissa suunnitellaan, mutta tietenkin koko ajan kuunnellen tilanteen kehittymistä. Suomen Lausujain Liitto informoi kilpailijoita koko ajan tilanteesta.

HYVÄT NUORET LAUSUJAT JA KOKO KILPAILUORGANISAATIO!

ME KOTKALAISET JÄRJESTÄJÄT OLEMME ÄÄRIMMÄISEN PAHOILLAMME SYNTYNEESTÄ TILANTEESTA! TOIVOMME KAIKILLE KÄRSIVÄLLISYYTTÄ - EIKÖHÄN KAIKKI JÄRJESTY LOPULTA PARHAIN PÄIN. hYVÄT KILPAILIJAT: NÄHDÄÄN TÄSSÄ TILANTEESSA SE HYVÄ PUOLI, ETTÄ ESITYKSENNE SAA LISÄAIKAA KYPSYÄ JA KEHITTYÄ - ÄLKÄÄ HEITTÄKÖ KIRVESTÄ KAIVOON!

 

EDELLEEN OLEMME TOIVEIKKAITA JA HALUAMME TOIVOTTAA TEIDÄT TERVETULLEIKSI KOTKAAN!

 

Alkukilpailu Kotkassa Nelosteatterilla 2020

Veikko Sinisalo -kilpailun virallisena suojelijana tänä vuonna on rakastettu näyttelijä Seela Sella

 

Tervetuloa Nelosteatterille runon ja lausunnan juhlaan!

Veikko Sinisalon stipendirahasto, Suomen Lausujain Liitto ja Kajaanin Runoviikko järjestävät 16. Veikko Sinisalo-kilpailun. Kilpailu on avoin lausujille, jotka vuoden 2020 loppuun mennessä ovat täyttäneet enintään 30 ja vähintään 18 vuotta.

Alkukilpailu järjestetään Nelosteatterin tiloissa 2020 (Satamakatu 4, 48100 Kotka) www.nelosteatteri.fi. Järjestelyistä vastaa Suomen Lausujain Liitto yhdessä Kotkan kaupungin ja Teatteriryhmä Kimaran/Nelosteatterin talotoimikunnan kanssa. Kotkan kaupunki tukee tapahtumaa taloudellisesti sekä luovuttamalla Nelosteatterin tilat korvauksetta kilpailun käyttöön.

Alkukilpailun raatilaisina toimivat Kajaanin runoviikon johtaja, näyttelijä Kati Outinen, Suomen Lausujain Liiton puheenjohtaja, näyttelijä Eero Ojala ja Kotkan kaupunginteatterin johtaja MIko Jaakkola.

Loppukilpailun palkintona on Veikko Sinisalon stipendirahaston myöntämä 4000 euron apuraha. Lisäksi voittajalta tilataan esitys vuoden 2021 Kajaanin Runoviikolle.

Lisätietoja kilpailusta saa sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Esityksistä:

Kilpailussa nuoret lausuvat 20 minuutin esityksen, joka koostuu heidän itse valitsemastaan runoudesta, tai muusta tekstimateriaalista. Esitysaikaan tulee lisäksi sisältyä kaksi järjestäjien valitsemaa runoa, yksi perinteinen runo ja yksi nykyruno. Molemmat runot voi valita kahdesta alla olevasta vaihtoehdosta:

Perinteinen runo (valitse jompikumpi)

Aila Meriluoto: Miikal, kokoelmasta Sairas tyttö tanssii, WSOY, 1952

Mirkka Rekola: Erakko, kokoelmasta Vedessä palaa, WSOY, 1954

Nykyruno (valitse jompikumpi)

Veera Antsalo: Portaiden alla, kokoelmasta Sähkökatkoksen aikaan, Teos, 2012

Vesa Haapala: Niin kuin on aamu, kokoelmasta Valekuolleet, Otava, 2017

Nelosteatterista ja paikallisista järjestäjistä:

Nelosteatteri ja muraali 2

Nelosteatteri, Satamakatu 4, on Kotkassa toimiva harrastajateatteritalo, jossa toimii useita kotkalaisten harrastajateatterilaisten ryhmiä. Nelosteatteri on keltainen, idyllinen vanha puutalo,  jossa on  100-neliöinen teatterisali, johon lavasteratkaisuista riippuen  mahtuu n. 50-100 katsojaa. Teatterisalin näyttämö on kokoa 5×3,90m (lev./syvyys), näyttämön sivutilat mukaan lukien 8×5 m (lev./syvyys). Talossa on myös kahviotila ja siihen liitettynä pieni keittiö sekä erikokoisia huoneita, joita voi käyttää  mm. pukutiloina.

Teatteriryhmä Kimara ry aloitti toimintansa Kimara-ryhmänä 2010 nykyisen kunniajäsenensä Eila Tuomaisen ohjauksessa. V. 2014 ryhmä merkittiin yhdistysrekisteriin ja vsta 2018 Kimara on ollut SLL:n yhteisöjäsen. Kimaran tavoitteena on ylläpitää ja lisätä yleistä kiinnostusta suomalaiseen runoon ja proosaan kaakkoisen Suomen alueella. Viime vuosien esityksissä on nostettu esiin vaikkapa Sakari Topelius, Eeva Kilpi ja Lauri Pohjanpää. Kimara on ollut aktiivinen toimija kotkalaisessa kulttuuriympäristössä ja osallistunut  monien tapahtumien järjestämiseen (mm. Nelosfestari, Nelospihan kulttuurihavinat,  Kotkalaisen kirjallisuuden päivä) sekä nostanut kotkalaisia kirjoittajia esiin runoilloissaan (esim. Timo Pusa ja Reijo Paukku). Kalevala-päivän huomioiminen ja nyt helmikuussa järjestetty Talvisota80 –tapahtuma kertovat osaltaan Kimaran arvoista ja tavoitteista. Jäsenistön koulutus on olennainen osa Kimaran vuotuista toimintaa. Kimara tekee yhteistyötä Kotkan kulttuuritoimen, kirjaston, teatterin sekä lukuisten alueen toimijoiden kanssa.

Nelosteatterin talotoimikuntaan kuuluvat pääsääntöisesti Nelosteatterilla toimivat Teatteri Kaari, Teatteriryhmä Kimara ry, Thomas Pryke , Tanssiyhdistys Move, Country Dancers, Kotkan Taideseura ja Kaakon musiikkiteatteri ry. Yhteistyössä Nelosteatteria hallinnoivan Kotkan kulttuuritoimen kanssa ja saamansa vuotuisen kohdeavustuksen turvin talotoimikunta järjestää Nelosteatterilla ns. matalan kynnyksen ohjelmatoimintaa, erilaisia vierailuesityksiä ja yleisötapahtumia sekä pyrkii tekemään Nelosteatteria tunnetuksi kotkalaisten ja kymenlaaksolaisten keskuudessa.

 

Veikko Sinisalo -kilpailun taustaa

Veikko Sinisalo (1926-2003) muistetaan taiteilijana, kulttuurihahmona ja yhteiskunnan toimijana. Kun hänen nimensä mainitaan, tulevat monelle mieleen myös elokuvaroolit Sven Tuuva, alikersantti Lahtinen Tuntemattomasta sotilaasta ja Täällä Pohjantähden alla -teoksen Laurilan Anttoo.

Veikko Sinisalo oli lisäksi tunnettu monologeistaan. Hän tulkitsi suurta joukkoa suomalaisia kirjailijoita, kuten Aleksis Kiveä, Eino Leinoa, Lauri Viitaa ja Väinö Linnaa. Hänelle on annettu tunnustusta monipuolisesta ja kokonaisvaltaisesta kulttuurin esiin tuomisesta.

 
 

Kaikki päivät

  • Alkaen 2020-03-28 00:00 päättyen 2020-03-29 00:00

Ilmoittautuneet

 Ei ilmoittautuneita 
Nelosteatteri 2019