Marmorimies - Reijo Paukun runoja vuosilta 1963 - 2019

Kategoria
Kimara
Päivä
2019-10-11 18:00
Tapahtumapaikka
Nelosteatteri - Satamakatu 4
Kotka, Suomi
Puhelin
503406506
Sähköposti
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

MARMORIMIES VIELÄ KERRAN NELOSTEATTERILLA

  • En koskaan kuvitellut, että julkaisisin jossain muodossa omaksi ilokseni ja varaventtiiliksi kirjoittamiani runoja, mutta hyvää tarkoittavat ystäväni ovat saaneet minut muuttamaan mieleni. Nyt Kimaran esittämässä Marmorimiehessä liikun viidenkymmenen vuoden saatossa tunnelmasta ja tyylistä toiseen, mutta toivon, että peräkkäin asetetut sanat kertoisivat jonkinmoisesta kehityksestä ja kypsymisestä sanaisen arkun äärellä, ja lupaan olla loukkaantumatta neuvoista tai moitteista!

Näin Reijo Paukku, taiteen moniosaaja, kuvasi tuntojaan ennen hänen omiin runoihinsa perustuvan Marmorimies –esityksen ensi-iltaa.

Teatteriryhmä Kimara on esittänyt runo-ohjelmaa Manu Havisalmen ohjauksessa kahdesti Nelosteatterilla. Matka koko elämän kirjoa kuvaavien runojen maailmaan on  tunnelmallaan ja rauhallisella tempollaan koskettanut kuulijoita. Marmorimies on koettavissa vielä kerran Nelosteatterilla, Satamakatu 4, perjantaina 11.10.2019 klo 18.00.

Vajaan tunnin aikana kimaralaiset esittävät 29 runoa, joista ”Venelaulu” kuullaan Iiro Lempisen säveltämänä ja laulamana. Lempisen lisäksi ryhmässä ovat Esko Junkkari, Hanna-Kaisa Kervinen, Marjatta Luoma, Liisa Mäkelä, Ossi Niemelä, Ari-Pekka Rajamäki ja Heini Salopelto sekä nauhaosuuksien lukijana Thomas Pryke. Lisäksi kuullaan Reijo Paukun käsikirjoittamasta Korpiprofeetta –näytelmästä Ilari Hämäläisen säveltämä laulu ”Sytytä rakkautesi kynttilä”. Esityksen taustoina kuullaan mm. Ilari Hämäläisen musiikkia Paukun Kotkaan käsikirjoittamasta Kalevala soikoon – musiikkinäytelmästä.

Runoilija Reijo Paukku evästää kuulijoita:

  • Toivon, että luontokuvani sateineen ja paisteineen, kuutamoineen, linnunlauluineen, tuoksuineen ja sävelineen lohduttavat kiireistä etsijää ja muistuttavat jostain paremmasta, joka on olemassa jossain, toiveissamme ja unelmissamme!

Marmorimies, Reijo Paukun runoja vuosilta 1963 – 2019  Teatteriryhmä Kimaran esityksenä Nelosteatterilla, Satamakatu 4, Kotka, perjantaina 11.10.2019 klo 18.00. Ohjelmamaksu 5 euroa. Reijo Paukun signeeraama Marmorimies –runovihko on ostettavissa esityksen yhteydessä (hinta 10 euroa).

 
 

Kaikki päivät

  • 2019-10-11 18:00
Nelosteatteri 2019