Runon ja suven Saaramaa

 Ilmoittautuminen suljettu
 
0
Kategoria
Kimara
Päivä
2019-07-06 14:00 - 20:00
Tapahtumapaikka
Saaramaan VPK - Kelkantie 5
Saaramaa, Kouvola, Suomi
Puhelin
503406506
Sähköposti
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Liite

RUNON JA SUVEN SAARAMAA KUTSUU NAUTTIMAAN RUNOSTA JA KYLÄMILJÖÖSTÄ

Kouvolalainen Saaramaan kyläyhdistys ja kotkalainen Teatteriryhmä Kimara järjestävät yhteisvoimin uuden kylä- ja kulttuuritapahtuman RUNON JA SUVEN SAARAMAA Eino Leinon, runon ja suven päivänä 6.7.2019. Järjestäjät kutsuvat  yleisöä nauttimaan Saaramaan kesäisestä, perinteikkäästä kylämiljööstä ja suomalaisten rakastaman runoilijan Eino Leinon runoudesta. Tapahtumapaikkana on perinteikäs VPK:n talo keskellä kylää (Kelkantie 5, 46570 Saaramaa). Alunperin suojeluskuntataloksi valmistuneen rakennuksen vihkiäisjuhlaa vietettiin 11.11.1936  iltamissa, joissa kyläläisten esittämän Soppapakki –nimisen näytelmän jälkeen vielä tanssittiin tunnin verran.

Vaikka taloa rakennettiinkin pitkälti talkootyönä, syntyi kuitenkin paljon myös velkaa, jota pienennettiin monia tapahtumia ja iltamia järjestämällä. Myös uuden Runon ja suven Saaramaa –kylätapahtuman toteuttamisessa on samanlaista yhteen hiileen puhaltamisen talkoomeininkiä: kyläyhdistys huolehtii käytännön järjestelyistä, kimaralaiset vastaavat enemmän ohjelman toteuttamisesta. Iltamaperinteen mukaisesti lopussa on ”puolitoista tuntia tanssia” kannuskoskelaisen Trio Ilkka Sydänmaanlakan tahdittamana.

VPK:n talolla voi kokea konstailematonta iltamatunnelmaa ja aistia talon monenlaista kokeneiden hirsiseinien tarinoita. Runon ja suven Saaramaa –tapahtuma on mukana Euroopan kulttuuriympäristöpäivien vietossa. Tänä vuonna ao. päivien teemana on Viihteen ja taiteen tiloissa: tavoitteena on nostaa esiin erilaisia paikkoja, joissa tarinat heräävät eloon ja joissa on koettu ja koetaan arjen yläpuolelle kohottavia elämyksiä. Saaramaan kylätapahtumassa on tarjolla viihdyttävää iltamatunnelmaa, Leinon rakastettuja runoja ja yhdessä tekemisestä syntyvää yhteisöllisyyttä.

OHJELMA 

Klo 14 – 15.10

Eino Leino ja L.Onerva - toisiinsa kytketyt

Ohjelmassa kuullaan Leinon ja L.Onervan runoja ja niihin sävellettyjä lauluja sekä kerrontaosuuksissa runoilijoiden elämänvaiheita. Käsikirjoitus ja ohjaus Leena-Kaisa Kivioja

Klo 15.10 - 15.30

Väliajalla kyläyhdistyksen puffetti palvelee (maksullinen)

Tietoisku VPK:n ja sen talon historiasta ja nykytilanteesta

Klo 15.30 - 16.30

Leinon rakastetuimpia runoja ja lauluja kimaralaisten esittämänä. Yleisö voi esittää omia suosikkirunojaan (muitakin kuin Leinon). Lauletaan yhdessä tuttuja "kansakoululauluja".

Klo 16.30 - 17

Puffetti palvelee

Saaramaan kyläyhdistys esittelee toimintaansa ja yhdistykseen kuuluvien kylien kuulumisia

Klo 17 - 19

Iltamaperinteen mukaisesti "1,5 tuntia tanssia" kannuskoskelaisen Trio Ilkka Sydänmaanlakan tahdittamana

Tanssien jälkeen (n. klo 19 - 20)

Luetaan yhdessä Leinon ”Hymyilevästä Apollo"

Pääsymaksu

 5 euroa koko tapahtuman ohjelmasta (+ vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu ”Eino Leino ja L.Onerva – toisiinsa kytketyt” –esityksestä)

Tervetuloa nauttimaan Saaramaan kesäisestä, perinteikkäästä kylämiljööstä, suomalaisten rakastaman Eino Leinon runoudesta, rehdin konstailemattomasta iltamatunnelmasta ja kyläyhdistyksen lämpimästä vieraanvaraisuudesta!

Kotisivut:  https://sites.google.com/site/saaramaankyla/home

 
 

Kaikki päivät

  • 2019-07-06 14:00 - 20:00

Ilmoittautuneet

 Ei ilmoittautuneita 

4teatteri facebook talotoimikunta

4teatteri facebook Kimara

 

Nelosteatteri 2019